David Beckmann (midten) erstatter Cem Bolukbasi i Charouz-teamet i Formel 2. Her flankert av Fittipaldi-brødrene Enzo og Pietro, der førstnevnte er teamkompis mens sistnevnte er reservefører for Formel 1-teamet til Haas.

Flere utskiftninger i Formel 2 og Formel 3 før løpshelgen på Imola

Enkelte førere på de lavere formelbilkategoriene har hatt en heller uheldig start på 2022-sesongen, noe som kommer til syne allerede.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2/FORMEL 3: I Formel 1 har flere av førerne allerede fylt opp sine uflakskvoter både på og utenfor banen. Alt startet med at Daniel Ricciardo fikk en skjev start på sesongen da han mistet all testingen i Bahrain grunnet koronasmitte.

Og like etterpå ble det klart at Sebastian Vettel mistet - ikke bare ett - men de to første løpshelgene i Formel 1. Erstattet av Nico Hülkenberg, selvfølgelig.

Men det er ikke bare i Formel 1 at førere uteblir. Nå har vi flere tilfeller også i Formel 2 og Formel 3.

Ute etter to stjernesmeller

I Formel 2 er det tyrkeren Cem Bolukbasi som har kommet mest uheldig ut, 24-åringen som ved siden av regionale formelbilmesterskap også har bygget opp omdømmet sitt som følge av simracing på høyt internasjonalt nivå.

Bolukbasi hadde en enorm krasj i Saudi-Arabia der hjernerystelse satte ham ut av spill resten av helgen. Bedre ble det ikke av at han krasjet relativt stygt igjen under den offisielle testen i Barcelona etterpå, hvor et ribbeinsbrudd har gjort ham uaktuell for årets tredje løpshelg for Formel 2-førerne.

I Charouz sitt Formel 3- team er det også utskiftninger. Ayrton Simmons, tidligere Dennis Hauger-erkerival fra Formel 4, og har mistet setet sitt etter bare én løpshelg. Kilder meldte at det skal ha vært snakk om budsjettutfordringer. Selv melder Simmons at det har oppstått en situasjon helt utenfor hans kontroll som gjør at han ikke lenger får kjøre inntil videre, og det er ikke bekreftet noen spesiell årsak til at han plutselig er ute av Formel 3.

Med Simmons ute av Formel 3 betyr det at ikke ukjente David Schumacher er tilbake igjen i formelbil, i alle fall på Imola, etter at han også primært skal satse på DTM denne sesongen. Det er ikke avklart hvem som fyller setet i denne bilen til de neste helgene.

Tretthetsbrudd for Correa

Men en av de vi også kjenner med ekstremt uflaks over en lengre periode er Juan Manuel Correa. Han ble internasjonalt kjent for å ha vært involvert i dødsulykken til Anthoine Hubert under Formel 2-løpet på Spa-Francorchamps i 2019, der han selv pådro seg alvorlige skader i bena.

Correa har kjempet seg tilbake og hadde et vellykket comeback i Formel 3 i fjor, og har attpåtil vist lovende takter i år. Men 22-åringen har pådratt seg tretthetsbrudd i venstrefoten, og står over Imola - uten at ART har en erstatter til hans bil. Det er ikke kjent om dette tretthetsbruddet har sammenheng med eventuelle senskader fra 2019-ulykken.

I Jenzer Motorsport har finske Niko Kari blitt estattet av Frederico Malvestiti, som kjørte Formel 3 i 2020 før han i fjor gikk over til GT-racing og Porsche Carrera Cup i Italia. Jenzer hadde sikret seg kun to fulltidsførere før sesongen, der Niko Kari kun var satt opp for løpshelgen i Bahrain. Nå har de imidlertid landet en kontrakt med Malvestiti for resten av sesongen.

Powered by Labrador CMS