Helmut Marko.

Marko legger press på Hauger:

– For øyeblikket er ikke det han gjør nok

Helmut Marko er klar på at Dennis Hauger ikke har levert godt nok per dags dato.

Publisert

FORMEL 1: Red Bulls mektige rådgiver Helmut Marko, som blant annet har mye han skal ha sagt når det kommer til førerne i juniorakademiet, har denne uken lettet litt på sløret i podkasten Inside Line F1.

Her ble Marko blant annet spurt om Dennis Hauger og hvordan han følges opp kan østerrikeren som har rukket å fylle 80 år fortelle om den store mengden informasjon som kommer hans vei etter et enkelt løp.

– Dennis er alltid en «second season man», i Formel 3 var det sånn. Så klart ser jeg løpene, vi analyserer alle dataene, hver fører må sende meg en rapport om løpet som noen ganger får meg til å lure på om det var det samme løpet jeg så, og jeg får rapporter fra teamene. Så det er mye informasjon, og så må du komme til de rette konklusjonene, forteller Marko.

Krever mer av Hauger

Helmut Marko har fulgt Hauger i mange år, her etter et Formel 4-løp i 2019.

Han fremhever også at de tar hensyn til at et teams prestasjoner kan variere, men han er samtidig klar på at det nordmannen leverer per dags dato ikke er godt nok.

– Vi ser også på teamenes prestasjoner, som i Formel 2 går opp og ned, men med Hauger er det selvfølgelig personlige diskusjoner også. For øyeblikket er ikke det han gjør nok, og på et tidspunkt må du bestemme om du skal fortsette eller ikke. 

Men Marko ser også på hvordan førerne presterer opp mot konkurrentene fra sesong til sesong, og han fremhever at Jack Doohan som har vært jevn med Hauger i flere sesonger i år ikke er i nærheten av noen tittelkamp.

– I mesteparten av karrieren har han alltid kjempet veldig tett med Jack Doohan, og i år trodde jeg Doohan ville være en mesterskapskandidat som Hauger, men Doohan sliter mer i et godt team enn det Hauger gjør. 

Vurderer Ricciardos fremtid

Den frittalende Red Bull-nestoren uttalte seg også om Formel 1-førerne, og på spørsmål om hvem som var den forrige føreren han og Christian Horner var uenige om var svaret Nyck de Vries.

– Den forrige var Nyck de Vries, og for øyeblikket ser det ut som at han har rett, forteller Marko og hinter dermed til at Horner var skeptisk til å hente inn De Vries til Red Bull-systemet.

En annen fører som var aktuell for setet i AlphaTauri var Mick Schumacher som i år er reserve hos Mercedes, men ifølge Marko var han rett og slett for erfaren.

– Franz Tost ville ha Mick Schumacher, men han var med Ferraris juniorteam hele karrieren og han var allerede i Formel 1. AlphaTauri er er juniorteam, og Nyck de Vries skilte seg fra Schumacher ved at han kun hadde et løp, så han passet inn i vår filosofi

Hos Red Bull er det Daniel Ricciardo som lusker i kulissene, men skal vi tro Marko er han ikke aktuell for en plass hverken i Red Bull eller i AlphaTauri før de har fått se han i aksjon under dekktesten på Silverstone i Juli.

– Ricciardo vil ha en test på Silverstone, og derfra vil vi se hvor han står, men det er ingenting vi vurderer med det første. Vi har kontrakt med Checho som løpet til slutten av 2024, og selvfølgelig må vi tenke hva som vil skje etter det. Om det er den gamle Ricciardo som vi kjenner, jeg vet ikke helt hva som skjedde hos Renault og McLaren, så må vi selvfølgelig evaluere det. Men ingenting med det første. 

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS