Shane van Gisbergen i sin Chevrolet Camaro.
Shane van Gisbergen i sin Chevrolet Camaro.

Fra disk til seier for Supercars-profilen

Det var kort vei mellom himmel og helvete for Shane van Gisbergen i åpningsløpet av den spektakulære racingserien.

Publisert

RACING: Før helgen tok vi i Parc Fermé tempen på Norges store Supercars-fan- og ekspert Fredrik Sørlie om hvorfor det australske mesterskapet er noe ekstraordinært å se på.

Og selv om sesongstarten i Newcastle i Australia kanskje ikke var like fargerik som både ryktene og spådommene skulle ha det til, så ble det likevel dramatikk i kulissene.

Sesongen åpnet med et dobbeltløp av «Newcastle 500», og det var en av sportens største stjerner - Shane van Gisbergen fra New Zealand - som havnet i sentrum. I utgangspunktet vant han lørdag overlegent i sin helt nye Chevrolet Camaro som har erstattet Holden Commodore i det gamle tekniske regelverket som ble oppdatert før denne sesongen.

Men protesten mot Red Bull Ampol Racing ble tatt til følge, en protest som handlet om kjøleutstyret rettet mot førerne van Gisbergen og teamkamerat Broc Feenet. Teamet har varslet at de vurderer å anke avgjørelsen og sier seg sterkt uenig i at deres system bryter med regelverket.

I stedet var det Cameron Waters som endte opp med seieren, foran Chaz Mostert og Brodie Kostecki fra lørdagens løp. Men det var liten tvil om at det var revansjesugne Red Bull-utøvere til helgens andre løp søndag morgen norsk tid.

Løpet utviklet seg med Mostert i tet, i en annen strategi enn van Gisbergen. Men sistnevnte hadde bedre dekk og satte opp et forrykende tempo på det siste stintet - og mot tampen av løpet hadde ikke Mostert en sjans til å forsvare seg mot New Zealanderen.

Denne gangen ble seieren til van Gisbergen godkjent, foran Mostert som tok sin andre andreplass for helgen og med det sikret mesterskapsledelse, mens David Reynolds ble nummer tre. Med andre ord to Ford Mustang-biler på pallen i et ellers Camaro-dominert felt blant toppførerne.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS