Her endte Mollys aller første testdag i rallybilen

Det gikk kanskje som det måtte gå når man skal rallysporten skal utforskes i førsteperson.

Publisert

RALLY: Etter Rally Monte-Carlo annonserte den kjente norske WRC-reporteren Molly Pettit at hun selv skulle sette seg bak rattet i et rallyløp for første gang under Numedalsrally. Forrige uke ble det også klart hva slags bil det skulle bli for 37-åringen fra Drammen.

Nå er Molly i full gang med testing og forberedelser til NM-runden førstkommende lørdag, veldokumentert gjennom sin egen videoblogg for å ta henne med på reisen. Og den produseres også tilsynelatende uten filter.

De første meterne ble gjennomført på isen på Dagali i tilknytning John Hauglands populære rallyskole. Dette for å bli varm i trøya og få kjenne på bilen før hun skulle ut på en ordentlig rallyetappe.

I videobloggen, som du også kan se i ruta øverst i saken, kan Molly fortelle at hun bare på to turer på etappen forbedret tiden sin med hele 20 sekunder. Men det ble kanskje for mye av det gode til slutt, for sånn som det ofte går for rallyførere som skal teste grensene - spesielt om man er fersk på snø - det er at man får litt mer smak på brøytekanten enn det man helst ønsker.

Det gikk naturlig nok bra med mannskap og bil uten noen form for skader, men dommen fra rallynestor Haugland var like klar som den var nedslående da Mollys ektemann Anders Grøndal ledende nok spør hvilke feil man normalt gjør på sin aller første rallytest.

– Man kommer enkelt og greit med for høy fart inn i svingen. Man bremser for dårlig, og kommer for fort inn i svingen. For man bremser inn i svingen og er for sen på gassen igjen, er Hauglands dom over Pettits klassiske nybegynnerfeil på testen.

Powered by Labrador CMS