Det gikk unna for Herman Lie-Nilsen med sin nye Peugeot 208 Rally4-bil under Rally Grimstad forrige helg.

Herman tok sin første NM-seier - nå sikter han mot EM-debut

Herman Lie-Nilsen kunne denne helgen juble for seier i splitter ny bil.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Mange kan kjenne seg igjen i følelsen av å kjøre en splitter ny bil. Når bilen det er snakk om ikke er noen vanlig bil, men derimot en Rally4-bil, er det nok enda litt kulere. Og når du attpåtil vinner ditt første løp i bilen er det vanskelig å være noe annet enn strålende fornøyd. 

RALLY: Mange kan kjenne seg igjen i følelsen av å kjøre en splitter ny bil. Når bilen det er snakk om ikke er noen vanlig bil, men derimot en Rally4-bil, er det nok enda litt kulere. Og når du attpåtil vinner ditt første løp i bilen er det vanskelig å være noe annet enn strålende fornøyd. 

Sånn var det nemlig for 24 år gamle Herman Lie-Nilsen fra Hokksund denne helgen. Unggutten mottok i sommer sin splitter nye Peugeot 208 Rally4-bil etter å tidligere ha kjørt den eldre R2-versjonen av samme bil. Med flere oppgraderinger, blant annet at motoren har fått turbo, ble det denne helgen seier på første forsøk i klassen for nyere tohjulsdrevne biler i Rally Grimstad.

– Der er gøy å endelig få det til. Nå har vi snart kjørt et par sesonger så det er gøy å få en seier nå, forteller Lie-Nilsen til Parc Fermé.

Herman Lie-Nilsen.

Bilen er den første av sitt slag i Norge, og føreren selv var godt fornøyd med at det gikk såpass bra på første prøvelse tross lite testtid og krevende forhold på sørlandet. 

– Det er den første i Norge. Jeg hadde bare kjørt en test før løpet så jeg er veldig fornøyd med at det fungerte så bra med en gang, sier han.

Fra gokart til rally

Det er lenge siden Herman kom inn i motorsporten. Fra han var 8 til han var 16 var det gokart som var i fokus, men etter at den reisen var over ventet flere år hvor motorsport ikke lenger var et sentralt element i livet. 

– Det ble litt andre ting som skjedde da, i tillegg til at det fungerer dårlig å være 1,90 høy og kjøre gokart, så det ble bare litt sånn, forteller han om da bilsportkarrieren fikk seg en langvarig pause.

Men nå er han tilbake. I 2021 tok han rallylisensen, og siden den høsten har han vært å se i Rally-NM. Over flere år har med andre ord en racingdrøm gradvis gått over til å bli en rallydrøm, og med en far som selv har kjørt rally var ikke det helt tilfeldig at det ble sånn. 

– Fattern har jo kjørt rally før og jeg har alltid syntes at det er kult, så det er jo derfor jeg starta med det. Det var jeg som satte det i gang men han var ikke akkurat vanskelig å få med!

Og selv flere år senere mener han fortsatt at han kan dra fordeler av å ha kjøpet såpass mye gokart tidligere. Det gjelder ikke minst i Rally Grimstad som ble kjørt på asfalt. Den samme fordelen kan han dra med seg til neste ukes Rally Larvik som går på samme underlag.

– Jeg føler at jeg får igjen litt for gokartkjøringen på asfaltløpene. Det er jo det man har kjørt på før så jeg har litt flere sporvalg og sånne ting. Det fungerte i alle fall veldig bra i Grimstad så det blir spennende å se hva vi kan få til i Larvik.

Sikter mot EM-debut

For norske rallyførere har nå et naturlig steg ut internasjonalt blitt å delta i den svenske EM-runden slik NM-leder Frank Tore Larsen gjorde denne sommeren. For Lie-Nilsen kom årets runde for tidlig med store kostnader kombinert med at heller ikke alle deler var på plass i tide og at de ikke hadde rukket å teste bilen. 

– Da føler jeg det er bedre når vi først skal satse så mye at vi er godt forberedt, slår han fast.

Og neste sesong byr forhåpentligvis på nye muligheter til å komme til start i karrierens første EM-runde. 

– Jeg har veldig lyst til det. Om vi hadde fått det til hadde det vært helt rått!

Powered by Labrador CMS