Sergio Perez mener at fremtiden hans i Red Bull hviler i hans hender.

Formel 1, trening 1 og 2:

Ingen god fredag for Sergio Perez — samtidig viser McLaren fortsatt gode takter

Dagens fritreninger bydde på variert vær og nok en avkjøring for Red Bulls andresjåfør.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Sergio Perez åpnet fredagens treninger med et brak - bokstavelig talt - etter å ha plassert sin RB19 i dekkbarrieren kun minutter etter at treningen begynte.

Mexicaneren mistet kontroll over bilen på tørr bane etter å ha dyppet hjulene i gresset. Det førte til knust bil, ødelagte oppgraderinger og rødflagg.

Fredagens affære er kun én av flere hendelser siden Miami Grand Prix, og i kjølevannet av sparkingen til Nyck de Vries hos AlphaTauri er det flere som spekulerer i Perez sin fremtid i teamet.

— Den er i mine hender, sa Perez til ESPN noen dager før Ungarn Grand Prix.

— Jeg er en vinner, jeg liker ikke å ha dårlige helger, for det er ikke derfor jeg er her. Da hadde jeg heller vært hjemme å gjort noe annet. Jeg er her fordi jeg vet at jeg kan gjøre det, og jeg har gjort det før, fortsatte han.

Perez sine vanskelige helger har begynt å gi store utslag i sammenlagtlistene. Nå er han kun 19 poeng foran Fernando Alonso i kampen om andreplassen i årets VM.

Dagens første treningen var preget av dårlig vær etter at rødflagget ble løftet. Det førte til at kun 13 førere satt rundetider hvor George Russell var raskest. Dagens andre fritrening ble det derimot en god del mer kjøring i. 

Den toppet Ferrari med Charles Leclercs rundetid på 1:17,686. Bak han fulgte mannen som tok sin første pallplassering for sesongen under Storbritannia Grand Prix, Lando Norris kun 15 tusendeler bak. 

Daniel Ricciardo som på sin side gjør comeback etter å ha vært på sidelinjene i år klarte ikke å matche hans lagkamerat Yuki Tsunodas fjerdetid på 1:17,934. Riccardo endte på en 14.-plass med 1;18,385 i helgens så langt eneste tørre sesjon.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS