Dennis Olsen og Anders Buchardt delte bil under 24-timersløpet på Le Mans i fjor sammen med Team Project 1, men lite tyder på at begge blir å finne på startstreken i år.
Dennis Olsen og Anders Buchardt delte bil under 24-timersløpet på Le Mans i fjor sammen med Team Project 1, men lite tyder på at begge blir å finne på startstreken i år.

Ingen nordmenn på startlisten til årets 24-timersløpet på Le Mans

Lite tyder på at det kommer til å stille norske utøvere til start å det klassiske langdistanseløpet i Frankrike.

Publisert Sist oppdatert

RACING: De siste årene er vi blitt litt mer bortskjemte med norsk deltakelse i 24-timersløpet på Le Mans etter at Dennis Olsen sparket liv i denne tralten igjen siden Harald Huysmans deltakelse på starten av 90-tallet.

Formelt sett har også Egidio Perfetti bidratt til denne statistikken de siste fire årene da han har valgt å ha norsk statsborgerskap etter sin norske mor, men Perfetti har ingen annen tilknytning til norsk bilsport ellers.

Men det er ingen Olsen og Perfetti å se på den første startlista som ble offentliggjort denne uka. I fjor debuterte også Anders Burchardt og meldte seg inn i den eksklusive klubben av norske Le Mans-førere, men eller ikke han er å spore nå.

Startlisten inneholder riktignok flere åpne plasser i flere biler, men teamene som har førsterett på en plass til 24-timeren er nå klarert. Anders Buchardt har ikke besvart Parc Fermés henvendelse om hvorvidt det er aktuelt å gjenta bedriften fra i fjor, mens den nylige DTM-signerte Olsen bekrefter at han ikke tar med i sin umiddelbare plan om å kjøre der i år.

– Nei, det er ikke planen enn så lenge. Men hvem vet, brått så plinger telefonen, svarer Olsen kryptisk, men lite alvorlig, i en melding til Parc Fermé.

Som vanlig består deltakerlista til 24-timersløpet av det beste fra flere verdener. Her kan du se på startlista over de totalt 62 teamene som er påmeldt, så er det garantert opp til flere kjente, spennende og interessante navn du finner på lista.

Powered by Labrador CMS