Fernando Alonso var naturligvis svært godt fornøyd med å vøre tilbake på pallen.

Alonso tilbake på pallen:

– Jeg nøt hver eneste runde

Fernando Alonso returnerte til pallen på imponerende vis under Nederland Grand Prix.

Publisert

FORMEL 1: I et kaotisk Formel 1-løp var svært erfarne Fernando Alonso en av de som taklet forholdene best, og han førte med det Aston Martin tilbake til pallen etter fire løps fravær. 

– Et fantastisk løp for oss. Superfornøyd med bilen, jeg nøt hver eneste runde, sa søndagens andremann i en video publisert i Aston Martins sosiale medier.

Mestret skiftende forhold

Teamet som startet sesongen svært imponerende har falt litt av lasset denne sommeren, og presset fra team som Mercedes, McLaren og Ferrari har tiltatt i styrke. Skal vi tro Alonso var bilen denne helgen igjen til å stole på.

– Bilen fløy i dag, veldig konkurransedyktig, veldig lett å kjøre. Under disse forholdene trenger du en bil du kan stole på, sa Alonso ifølge Motorsport.com

Alonso startet løpet fra femte startposisjon, men tok seg tidlig opp til tredjeplass da han passerte både Russell og Albon med en imponerende forbikjøring på den første runden. Etterhvert kom regnet over Zandvoort-banen, og etter å først ha tapt noen posisjoner på å bli værende på slicks-dekkene lenger enn mange andre tok han raskt tilbake tredjeplassen da de byttet tilbake igjen til slikks-dekk noen runder senere. 

Da regnværet igjen skylte over banen og førerne nok en gang hadde byttet til Intermediate-dekkene kom han seg forbi Perez som grunnet regnværet forsvant ut av banen i sving 1. Løpet ble like etterpå rødflagget da Gyanyu Zhou forsvant ut i samme sving, men Alonso beholdt andreplassen helt inn til mål tross nok en omstart. Løpet hadde allerede blitt restartet grunnet Logan Sargeant krasj.

Veteranen satte forøvrig ny rekord da han tok steget opp på pallen søndag: aldri før har det vørt en så lang tidsperiode mellom en førers første og siste tidsperiode. 20 år, fem måneder og fire dager har gått siden hans første pallplass i Malaysia 2003 - det er to måneder og to dager lenger en Michael Schumachers intervall mellom Mexico 1992 og Europa 2012.

Gasly imponerte igjen.

Palljubel ble det også for Pierre Gasly. Nevnte Perez kom riktig nok i mål som nummer tre, men grunnet en fem sekunders tidsstraff for å ha kjørt for fort i pitlane var det Gasly som kunne juble for tredjeplass.

Franskmannen som også kom på pallen i sprintløpet på Spa viste igjen styrke for et team som ellers har sett ut til å være i en kaotisk tilstand etter omfattende utskiftninger, blant annet ved tidligere teamsjef Otmar Szafnauers exit. Gasly er på sin side fornøyd med utviklingen innad i teamet.

– Jeg er glad for å se at ting faller på plass innad i teamet, vi lærer å jobbe sammen bedre og bedre. Det går i riktig retning, og vi beviste det igjen i dag, sa han til franske Canal+.

Løpet ble ikke overraskende vunnet av Max Verstappen. Nederlenderen vant på hjemmebane sitt niende løp på rad, og tangerer dermed Sebastian vettens rekord for flest seiere på rad. Neste løpshelg for Formel 1-førerne kommer allerede kommende uke på italienske Monza.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS