Denne sesongen kjører Liam Lawson i japanske Super Formula.
Denne sesongen kjører Liam Lawson i japanske Super Formula.

Lawson forårsaket kjempekrasj i Japan

Liam Lawson har terreng å ta igjen i mesterskapet etter at han denne helgen sørget for at det ble null poeng både for seg selv og for flere av konkurrentene.

Publisert

RACING: Red Bull-reserve Liam Lawson kjører denne sesongen i japanske Super Formula etter to relativt sett skuffende sesonger i Formel 2. Så langt har han sikret tre løpsseiere i Japan, men denne helgen havnet han i søkelyset for andre grunner. 

Søndag morgen norsk tid endte han nemlig opp med å forårsake en kjempekrasj på Motegi-banen. I et forsøk på å passere teamkamerat Nojiri i første sving havnet Lawson langt ut på kerbsen hvor han mistet kontrollen over bilen. 21-åringen var så passasjer når bilen snurret inn igjen på banen og ble truffet av flere biler som fløy opp i lufta.

Heldigvis gikk det bra med alle involverte. Lawsons team fikk til og med bygget opp igjen bilen under rødflagget som fulgte, men det endte kun med en 13. plass i mål. I mesterskapet er Lawson nå nummer to, åtte poeng bak ledende Miyata og to poeng foran Nojiri på tredjeplass. Det gjenstår nå kun en dobbletheader på Suzuka i Oktober før sesongen er over. 

Det er varslet at Red Bull vil kutte i juniorprogrammet før neste sesong, og Lawson er en av Dennis Haugers sterkeste rivaler i kampen om å beholde en fot innnenfor døren hos Helmut Marko og co. Team Hauger har uttrykt at de ønsker å ta en sesong til i Formel 2, men om de får fortsette i Red Bull-programmet kan han som Lawson bli sendt til Super Formula etter to sesonger som har vært under pari i Formel 2.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS