Lawson får en overraskende Formel 1-debut denne helgen.

Liam Lawson erstatter Ricciardo

Daniel Ricciardo må sto over resten av løpshelgen i Nederland.

Publisert

FORMEL 1: Ricciardo havnet i barrieren i fredagens andre trening. Etter en sjekk på et lokalt sykehus ble det klart at australieren har brukket håndleddet, og at han derfor må stå over resten av løpshelgen. Det er fortsatt usikkert hvor lenge Ricciardo vil være ute av bilen, men det er sannsynlig at AlphaTauri vil trenge en erstatter også på Monza. 

Liam Lawson er reserve både for AlphaTauri og Red Bull og han vil nå få sin Formel 1-debut. Han har tidligere kjørt for teamet i flere fritreninger, og han kjører i år i japanske Super Formula hvor han ligger på andreplass sammenlagt. Lawson vil bli den fjerde føreren som kjører i AlphaTauri denne sesongen.

I alt uhellet er dette en mulighet for AlphaTauri og Red Bull og teste Lawson med tanke på et fast sete i fremtiden. Helmut Marko uttalte nylig i et intervju med Viaplay at Perez er avhengig av å prestere denne høsten for å beholde Red Bull-setet. Om Ricciardo ender opp med å erstatte meksikaneren vil Lawson være storfavoritt til å ta over hans sete i AlphaTauri på permanent basis neste sesong.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS