Kjøredressen er byttet ut med et litt penere antrekk nå som Mattias Ekström går fra å stå på startstreken til å innta kontorplassen i Rallycross-VM.
Kjøredressen er byttet ut med et litt penere antrekk nå som Mattias Ekström går fra å stå på startstreken til å innta kontorplassen i Rallycross-VM.

Mattias Ekström blir sportssjef i Rallycross-VM

Ny nøkkelrolle for en av sportens aller største profiler.

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: I 2016 tok Mattias Ekström over stafettpinnen etter Petter Solberg og ble verdensmester i rallycross, og siden har han tatt tre sølvmedaljer fra henholdsvis 2017, 2018 og 2020. I sin aktive rallycrosskarriere har han også etablert EKS med sine bunnsolide Audi-biler som har sanket flere titler og løpsseire opp igjennom.

Men når vi nå skriver 2023, så skal den svenske bilsportprofilen inn i en helt annen rolle i sporten han for alvor har vist sin kjærlighet til siden 2013.

Rallycrossens Ross Brawn

Onsdag ble det klart at 44-åringen blir sportssjef for Rallycross Promoter (RXP), altså de kommersielle eierne av verdensmesterskapet. Her vil Ekström jobbe i tospann med tyske Arne Dirks som er mesterskapets øverste sjef.

Med det følger det både administrative og kommersielle oppgaver for svensken, og etter all sannsynlighet vil han være den mest fremtredende profilen på vegne av RXP. Rollen hans kan må mange måter sammenliknes med Steve Nielsen i Formel 1, som nylig tok over plassen til Ross Brawn.

Overbevist

Ekström får store oppgaver foran seg ettersom mesterskapet er i en stor omstilling etter ett år med helelektrisk satsing, som igjen er blitt mottatt med svært blandede følelser hos en majoritet av den eksisterende fansen. Ekström på sin side har lenge etterlyst elektrifisering av sporten, og får nå jobbe med mesterskapet i den retningen han selv har ønsket lenge.

– Det er ingen tvil om at det av ulike årsaker har vært noen tøffe år, men alt jeg har sett siden RXP tok over, med starten på den elektriske æreaen nå, det overbeviste meg om at vi ikke har sett det beste enda, sier Ekström i en pressemelding.

Foruten rallycrossen er Ekström en stor internasjonal bilsportprofil, fortrinnsvis grunnet hans lange fartstid i det prestisjefylte racingmesterskapet DTM. Her sanket han to gull (2004 og 2007) og ytterligere syv medaljer gjennom hele 17 sesonger fra 2001 til 2017.

Forøvrig vant han også nylig Race of Champions i Nord-Sverige i finaleduell mot Mick Schumacher. Dette var Ekströms fjerde tittel av den såkalte «Champion of champions».

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS