Max Verstappen.

Australia Grand Prix, kvalifisering:

Mercedes nærmeste utfordrer til suverene Verstappen

Mercedes seiler opp som Max Verstappens nærmeste utfordrere da Sergio Perez feilet.

Publisert Sist oppdatert

Australia Grand Prix, kvalifisering

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:16,732

2) George Russell, Mercedes, +0,236

3) Lewis Hamilton, Mercedes, +0,372

4) Fernando Alonso, Aston Martin, +0.407

5) Carlos Sainz, Ferrari, +0,538

6) Lance Stroll, Aston Martin, +0,576

7) Charles Leclerc, Ferrari, +0,637

8) Alexander Albon, Williams, +0,877

9) Pierre Gasly, Alpine, +0,943

10) Nico Hulkenberg, Haas, +1,003

Q2:

11) Esteban Ocon, Alpine

12) Yuki Tsunoda, AlphaTauri

13) Lando Norris, McLaren

14) Kevin Magnussen, Haas

15) Nyck de Vries, AlphaTauri

Q1:

16) Oscar Piastri, McLaren

17) Guanyu Zhou, Alfa Romeo

18) Logan Sargeant, WIlliams

19) Valtteri Bottas, Alfa Romeo

20) Sergio Pérez, Red Bull

FORMEL 1: Sergio Pérez har før denne helgen gått ut og sagt at han skal utfordre Max Verstappen i kampen om førermesterskapet, men så langt denne helgen ser det ikke helt sånn ut. Meksikaneren hadde åpenbare utfordringer i den siste treningen, og han var heller ikke kvitt problemene innen kvalifiseringen kom i gang.

Allerede i sving tre i sitt første forsøk forsvant Sergio Pérez ut i grusen, og der ble han stående. Rødflagget måtte ut, og Red Bull-føreren måtte sakte men sikkert innfinne seg med at han starter helt sist i morgendagens Australia Grand Prix.

Dermed hadde Red Bull kun en bil å spille på i kampen om pole position, men siden den bilen tilhører Max Verstappen var ikke det noe problem. Nederlenderen som tidligere har slitt på denne banen tok sin første pole position her i suveren stil, og har alle muligheter til å ta sin første seier i morgendagens løp.

Bak han følger Mercedes-duoen George Russell og Lewis Hamilton foran Fernando Alonso. Den innsatsen fra Mercedes imponerte mange, men George Russell hadde faktisk håpet på enda mer.

– Jeg må være ærlig, jeg er litt skuffet over at vi ikke fik pole position. Det er en av de tingene.. hvordan forventingene dine endres så raskt i denne sporten. I går ville vi sannsynligvis vært fornøyd med topp fem eller seks, men bilen føltes fantastisk og det viser at vi definitivt har potensial i tiden som kommer, sa briten TV-intervjuet like etter at målflagget hadde kommet ut.

Med Sergio Pérez ute av veien lover det uansett godt for Mercedes med tanke på å bli det tredje teamet til å ta en pallplass denne sesongen.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS