Oliver Solberg i spektakulære omgivelser i Mexico.

Rally Mexico, fredag ettermiddag:

Punkterte og irriterte på seg to etappeseire

Seierskampen er mest sannsynlig ødelagt for Oliver Solberg.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Sent fredag kveld og natt til lørdag skulle den første fulle dagen i Mexico gjennomføres, og etter stabil og solid kjøring med et grep om pallplass og i posisjon til å kjempe om ledelse, så skulle det gå galt for Oliver Solberg.

På den siste fullverdige etappen før nattens to publikumsetapper pådro Solberg seg en punktering. I et typisk dilemma på å forsøke og fullføre etappen, eller å stoppe og bytte, så gikk norsk-svensken for førstnevnte - og han fikk bilen i mål, et minutt og 40 sekunder bak Gus Greensmith.

Med det falt han ned til 5. plass i WRC, men avsluttet dagen med to ganske klare etappeseire på publikumsetappene.

– Jeg er «pissed off» etter punkteringene så jeg satset som et helvete her, sa Solberg etter ikke bare det som ble en etappeseier i WRC 2, men også en sterk tredjetid totalt.

Skal sies at det var en knotete etappe med oppkjørte veier som taler til store fordeler en WRC 2-bil som starter lengre bak. Uansett har Solberg nå 1:41,2 opp til ledende Greensmith før to dager gjenstår.

– Vi tapte mye tid, men løpet er fortsatt langt. Vi satser hardt og ser hvor høyt vi kan klatre, bedyrer 21-åringen.

I toppklassen fortsatte Esapekka Lappi å utnytte både god startposisjon og en god flyt med bilen. Finnen leder nå med 5,3 sekunder på Sebastien Ogier, mens Elfyn Evans er halvminuttet bak Lappi. Og hvis noen nordmenn ikke har plukket seg ut noen favoritter å følge med på i toppen, så er kanskje Lappi en å plukke seg ut - ettersom hans karriere i Rally-VM er blitt drevet framover av den norske bilsportorganisasjonen EVEN Management.

Lørdagens etapper starter 15:13 lørdag norsk tid. For full oversikt, se vår store helgeoversikt i linken under.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS