Dennis Hauger.
Dennis Hauger.

Ryddig kjøring og avansement i feltet for Dennis

Selv om poenget uteble så viste Dennis Hauger et annet løpstempo enn hva han leverte på kvalifiseringen fredag.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Det ble ikke akkurat tidenes mest spennende sprintløp da løpshelgen gikk av stabelen for full maskin for Formel 2-sirkuset på Red Bull Ring lørdag kveld.

Som vanlig brukes lørdagen til å kjøre et litt kortere løp med snudd startrekkefølge mellom de ti beste fra kvalifseringen, men ettersom Dennis Hauger kvalifiserte seg kun til en 15. tid, så betyr det at han også har dette startsporet i begge løpene i Østerrike.

Det skulle gå relativ greit for seg under sprintløpet for de aller fleste involverte, selv om advarslene også flagret i vildens sky med førere som hadde brutt banegrensene. Også aurskogingen dro på seg en advarsel, men ingen tidsstraff ytterligere.

Hauger hadde en god start og førsterunde sin 15. startposisjon, og tok det opp én plass gjennom den første runden, før han etterhvert også passerte teamkamerat Jehan Daruvala der han plasserte seg inn til en etterhvert 11. plass.

Han hadde knappet inn på Enzo Fittipaldi på tempo gjennom løpet, men etter en virtuell sikkerhetsbil-periode tapte Hauger enormt i restarten og var over fire sekunder bak plutselig. Det er heller ikke første gang det skjer Hauger at han taper tid på restarten av virtuell sikkerhetsbil. Det samme skjedde på Imola i tidligere år, og det samme skjedde i hovedløpet i Formel 3 på nettopp Red Bull Ring der han kjempet med Fredrik Vesti om seieren.

Hauger fortsatte å kjøre fortere enn brasilianeren og hadde også laget en solid luke til sin indiske teamkamerat. Men det holdt inn til en tiendeplass etter at nevnte Vesti også pådro seg en fem-sekunders tidsstraff for nettopp brudd på banegrensene. Men ettersom bare de åtte beste får poeng i et sprintløp, så ble det en smultring på Hauger også denne gang.

I mål var det Marcus Armstrong som tok hjem seieren, ett sekund foran Theo Pourchaire og to sekunder foran Jack Doohan. Pourchaire skal dog etterforskes etter løpet for nettopp brudd på banegrensene han også.

Powered by Labrador CMS