Slik så det ut da Ross Chastain prøvde alt han kunne på Martinsville for å sikre den siste finaleplassen i fjorårets NASCAR-sesong. Forsøket endte i ny banerekord, fem forbikjøringer og en sjanse for å kjøre om tittelen.

Setter ned foten og forbyr atferden fra dataspill

Det var virkelig vinn eller forsvinn under det siste løpet i sluttspillet. Én fører satset alt da han la bilen inntil veggen med klampen i bunn - og sikret en plass i finalen.

Publisert Sist oppdatert

NASCAR: I fjor høst satte Ross Chastain internettet i fyr og flammer, da han på spektakulær vis plasserte bilen sin langs ytterveggen og ga full gass, i et siste hårreisende forsøk på å kvalifisere seg til sluttspillet av fjorårets NASCAR-sesong.

Det helt avgjørende øyeblikket skulle sikre Chastain en plass i «Final Four», bare noen hundredeler foran Denny Hamlin. Nå er manøveren som gikk på rundgang i sosiale medier, og som tok oppmerksomheten til både Formel 1-profiler og folk som aldri har sett ett løp i sporten, forbudt.

Vil lukke Pandoras krukke

— Jeg mener, vi alle gjorde det da vi var unger og spilte videospill. Jeg har tenkt tanken selv på å gjøre det i virkeligheten, men har aldri faktisk trengt å gjøre det, åpnet Joey Logano med i et intervju med NBC Sport etter manøveren i fjor og fortsetter:

— Men vi trenger sannsynligvis å gjøre noe med det nå, for nå er Pandoras krukke åpen. Du kan ikke gjøre dette på hver bane, for en seier, med alle bilene langs veggen, og det er en hårfin margin før noe går skikkelig galt, men samtidig så var det skikkelig heftig, sa Logano.

Gammel regel, ny håndheving

Regelen som forbyr den dristige taktikken har allerede hvert skrevet for lenge siden, men det er ikke før nå at NASCAR velger å definere Chastain-manøveren som et «brudd som anses å gå utover sikkerheten til et arrangement eller på annen måte utgjøre en farlig risiko for sikkerheten til konkurrenter».

— Dette er ikke nytt språk. Hvis det er noe som skjer på banen som vi føler går utover sikkerheten til våre deltagere, funksjonærer eller tilskuere, så kommer vi til å ta det på alvor. Vi kommer til å straffe slike manøvrere i fremtiden, sier NASCAR-visepresident Elton Sawyer til ESPN.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS