Sikret helgens andre pallplass - nå er Bakkerud på skuddhold i tittelkampen før siste løp

Andreas Bakkerud tok en ny pallplass natt til søndag norsk tid, og i dag har han muligheten til å vinne hele mesterskapet.

Publisert

RALLYCROSS: Etter å ha vunnet helgens første løp på Glen Helen Raceway utenfor Los Angeles var det duket for nye sjanser allerede dagene etter. Bakkerud kom ikke like godt ut av de innledende rundene denne gangen, og startet dermed fra fjerde startposisjon i finalen. I mål var bergenseren nummer tre, og han kunne med det feire helgens andre pallplass.

Lenge så det ut til at Bakkeruds teamkamerat og mesterskapsleder Robin Larsson skulle havne et stykke bak, men svensken hentet seg inn og kom i mål like bak nordmannen. Det betyr at Bakkerud ikke hentet inn så mange poeng i mesterskapet som han kanskje hadde håpet på, men det førte dog til at Bakkerud og Larssons team sikret seg teammesterskapet.

– Hovedmålet før sesongen var å vinne teammesterskapet, sa en godt fornøyd Bakkerud i den offisielle TV-sendingen like etter målgang.

Med et løp igjen av mesterskapet er ingenting avgjort, og Bakkerud kan fortsatt sikre tittelen sent søndag kveld norsk tid. Det til tross for at poengene tidvis kan gå litt i surr.

– Når det kommer til mesterskapet.. jeg forstår virkelig ikke poengsystemet, men for meg handler alt om at jeg virkelig vil ha en god løpshelg. Jeg fokuserer på hva enn som er det neste og det jeg kan kontrollere, sa Bakkerud før lørdagens finale.

Men etter at den niende runden nå er overstått er matten i utgangspunktet enkel og grei. Førerne kan nemlig stryke sine to dårligste runder i sesongen, men de kan ikke stryke morgendagens finalerunde. Dermed vet vi nå at Bakkerud må ta igjen 17 poeng på sin svenske teamkamerat om det skal bli norsk titteljubel.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS