Torstein Eriksen og Mads Østberg.
Torstein Eriksen og Mads Østberg.

Sjokkbytte av kartlesere – Torstein går fra Mads til Andreas

Når Mads Østberg nå har sikret seg svenske Patrick Barth som kartleser, skjer det i kjølvannet av at Torstein Eriksen har fått plass i høyrestolen til Andreas Mikkelsen.

Publisert

RALLY: Ryktene dukket opp hos flere uavhengige kilder av Parc Fermé tidligere denne uka, og torsdag er det Mads Østberg selv som går ut med nyheten om at han nå har skaffet seg Patrik Barth som kartleser for 2022, en sesong som forøvrig ikke er formalisert i team og mesterskap riktig enda.

Årsaken er altså at Torstein Eriksen hopper over til den andre store norske rallyprofilen, Andreas Mikkelsen, etter at sistnevnte skal ha kommet med bedre betingelser enn hva Østberg klarte å matche. Det kunngjør Østberg i en pressemelding torsdag. I skrivende stund har verken Mikkelsen eller Eriksen selv har bekreftet nyheten på sin side offentlig.

– Det har vært et langt og bra samarbeid med Torstein, som skriver seg helt tilbake til 2012, hvor han var med som «gravel crew» fram til Finland 2017. Da tok han over som kartleser. Vi har mange gode resultater sammen, med flere pallplasser i WRC, og to gull og ett sølv for Torstein i kartleser-VM i WRC2. Jeg kan trygt si at vårt samarbeid har vært bra helt fram til siste løp i vi kjørte sammen i årets VM, alltid med god kjemi og kameratskap ved siden av selve jobben. Torstein har valgt å gå over til Andreas Mikkelsen, etter et økonomisk tilbud jeg ikke ser meg i stand til å svare på, sier Østberg i pressemeldingen.

Hans nye kartleser Barth er ingen nyvinning for Østberg. Selv er svensken en av dem mest erfarne kartleserne fra Sverige og har samarbeidet med Østberg siden 2017 med såkalte grusnoter.

Parc Fermé kommer tilbake med mer senere..

Powered by Labrador CMS