Frank Tore Larsen.

Skogbrann stoppet NM-runden – seieren gikk til Frank Tore

Selv om det ble en enkel full NM-pott til Frank Tore Larsen, så skulle en svensk rallyprofil holde presset oppe gjennom hele dagen.

Publisert

RALLY: Med forfall fra flere sentrale NM-skikkelser var det bare Frank Tore Larsen og Anders Grøndal av de faste toppførerne i Norge som tok turen til Mandal og Rally Sørland denne helgen. Og Grøndal kunne ikke gamle opp med Larsen som gjorde at hans totalseier var i relativt ensom majestet sett i et NM-perspektiv. Og med hovedrivalene ute tar han også et enormt poengjafs sammenlagt i norgesmesterskapet.

Men han fikk god konkurranse likevel. Med storfint besøk fra Sverige skulle Per-Gunnar Andersson ta opp kampen mot Larsen om totalseieren. Men den regjerende norgesmesteren stod distansen mot den svenske rallyprofilen, selv om Andersson utfordet Larsen godt etter et par innkjøringsetapper.

Det skilte til slutt 17,4 sekunder etter at Larsen til slutt tok han med 7,7 sekunder på SS5. For dette skulle vise seg å bli dagens siste etappe, da en påbegynnende skogbrann sørget for at arrangøren ikke hadde noe annet valg enn å kansellere SS6. Anders Grøndal kjørte inn til en tredjeplass i et ingenmannsland gjennom hele dagen.

Norsk-svensk motstand

Blant de nyere forhjulsdrevne bilene måtte Steve Røkland atter gang finne seg i å bli sett på som forhåndsfavoritt, men man vet samtidig aldri hvor man har det norsk-svenske stjerneskuddet Isak Reiersen, som med svensk lisens ikke kjemper om NM-poeng. Reiersen kjørte svært sterkt på Sørlandet i fjor, og var tidvis med og klådde på Røkland - men Kongsvinger-gutten hadde totalt sett god kontroll å løpet der han også ble nummer fem totalt.

Kontroll måtte han ha spesielt overfor Sindre Backe, som til tross for godt tempo på de tre første etappene måtte gi slipp på de to andre foran. Likevel ble det en andreplass i NM-sammenheng for Backe, mens Marius Bermingrud gjorde et godt løp og tok tredjeplassen for NM-klassen.

Blant de eldre firehjulsdrevne bilene var Petter Sæves Waskaas i en klasse for seg og kontrollerte inn en trygg seier og en sjetteplass totalt. Det ble til slutt over 50 sekunder ned til Even Moan, som på sin side hadde 14 sekunder ned til Ole Gunnar Skogli på en tredjeplass igjen.

Trippel Hvambsa(h)l

Den tetteste sekundstriden skulle dog skje i en familiefeide blant de eldre tohjulsdrevne bilene. Egentlig var det hjemmefavoritten Søren Snartemo og overraskelsesmannen Ib Vegard Andersen det var snakk om fram til den femte og siste etappen, hvor begge havnet i trøbbel og mistet gode topplasseringer.

I stedet skulle alt handle om en familie fra Kongsberg, der Kristian Hvambsal Eriksen kjempet mot tidligere norgesmester Mats Peder Hvambsahl, som forøvrig er far til Kristians tremenninger Andreas og Anita. Og forøvrig var Andreas også med i denne kampen, der han tok tredjeplassen på siste etappen foran regjerende norgesmester Christian Sagli. Men på toppen var det altså Kristian som snøt Mats Peder for seieren med intet mindre enn seks tidelers margin.

Parc Fermé kommer med mer fra Rally Sørland gjennom helgen...

PS! Vi har store mengder gode bilder fra SS1, SS3 og SS5. Ta kontakt på post@parcferme.no dersom du er interessert i å bestille ett eller flere bilder.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS