Oliver Solberg legger foreløpig både støyskyen og konkurrentene bak seg i Rally Portugal.

Solberg og Mikkelsen seiler mot hver sin pallplass før siste løpsdag

Oliver Solberg og Andreas Mikkelsen gjorde ingen store feil i ettermiddagspasset lørdag, og de to er nå i god posisjon til å sikre henholdsvis første- og tredjeplass i WRC 2.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Etter å ha knappet innpå Yohan Rosells tredjeplass gjennom formiddagspasset tok Mikkelsen over posisjonen like etter servicepausen da han var 12,8 sekunder raskere enn han på den 12. etappen. Etter femten kjørte etapper er Mikkelsen fortsatt nummer tre 21,4 sekunder foran Rossel.

– Jeg tror vi har gjort en smart gjennomføring i dag. Vi har spart noen dekksett nå på den siste loopen, kun fire nye så vi har seks nye dekk i morgen. Planen er å satse litt på «power stagen», så vi komprimerte denne ettermiddagen litt for det. Så vi får se i morgen, sa Mikkelsen etter målgang på lørdagens siste etappe.

Et par hakk lengre opp på resultatlisten beholder Oliver Solberg ledelsen, nå med 35,4 sekunder ned til Gus Greensmith på andreplass. Solbergs ledelse og Mikkelsens tredjeplass virker med andre ord foreløpig trygge, men de begge må fortsatt unngå feil i Rally Portugals fire siste etapper som går av stabelen på søndag.

Siste: etter etappen fikk Oliver Solberg en tidsstraff. Les mer her!

I toppklassen leder fortsatt Kalle Rovanperä suverent med 57,4 sekunder ned til Dani Sordo på andreplass som fortsatt an blant Hyundai-trioen som kjemper om de to siste pallplassene. Sordo ligger 11,1 sekunder foran Thierry Neuville som har tatt over tredjeplassen, som igjen ligger 2,3 sekunder foran Esapekka Lappi på fjerdeplass.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS