Den lokale helten Simen Olsen i sin Supra mot Tor Arne Kvia i den rosa 240SXen i kampen som skulle kåre årets norgesmester.

Tor Arne hadde ingen grunn til å kvie seg til årets NM-runde i drifting

Igjen bydde Lillesand på «bildans» for bilgale sørlendinger og tilreisende fra hele landet.

Publisert Sist oppdatert

DRIFTING: Årets eneste runde i Drifting-NM gikk av sparket denne helgen, og etter nærmere ni timer med neglebitende presisjonskjøring er det kåret nye norgesmestere i Pro 2- og Pro-klassene. 

DRIFTING: Årets eneste runde i Drifting-NM gikk av sparket denne helgen, og etter nærmere ni timer med neglebitende presisjonskjøring er det kåret nye norgesmestere i Pro 2- og Pro-klassene. 

Årets løp gikk på et av Norges mest anerkjente anlegg for drifting, Lillesand Drift Arena, som kun befinner seg et drøyt steinkast unna E18. 

Action i bronsekampen

I Pro-klassen stod det til slutt mellom Ludvik Vonka og Olav Haugen Hasdal i kampen om bronsemedaljen. Fra TV-bildene kunne det se ut som at Vonka ikke fikk det helt til å stemme. Uten at direktesendingen forklarte nærmere hvilke kriterier paret ble dømt etter, gikk bronsemedaljen til Hasdal uten omkamp.

Hjemmebane-ingen fordel

Når gullfinalen skulle avgjøres var det den lokale helten Simen Olsen som stilte seg til start vedsiden av rogalendingen Tor Arne Kvia. Olsen og Kvia har mer til felles enn å stille i samme finale. Begge har satset stort i utlandet det siste året. Olsen i Drifting-VM og Kvia i Drifting-EM. 

Ut av porten stakk Kvia fra Olsen. Sørlendingen måtte bruke den første halvdel av første kjøring på å ta igjen rogalendingen. Andre heat starter Olsen på bakfoten nok en gang etter å ha kommet for bredt ut og samtidig dratt med seg en kjegle. Videre ble også sporet til sørlendingen for trangt inn mot den neste svingen.

Bak så det ut til at Kvia hadde stålkontroll på chase-kjøringen. Igjen ble det ikke klart på direktesendingen hva som ble utslagsgivende, men gullmedaljen var i boks for Tor Arne Kvia.

Bydde på «One More Time»

Noen timer tidligere på dagen ble det også kåret en norgesmester i Pro 2-klassen. Først ut i bronsefinalen var Aleksander Haslestad og Andreas Karst Eie.

Jevn og presis kjøring fra både Haslestad og Eie førte til at dommerne måtte se duoen nok en gang. Da de skulle bryne seg på ny omgang satset Eie for mye i lead-kjøringen. Det førte til at han så vidt var borti veggen.

Så var det tid for at Eie skulle følge Haslestad, men allerede på starten stikker Haslestad. Der etter ble det tungt for Eie å henge på, for hver eneste sving etter start blir det kun større og større luke.

Etter målgang kunne man se at Eie også var på felgen etter siste gjennomkjøring, som sannsynligvis var den avgjørende faktoren i kampen om bronsen. Det betød at Aleksander Haslestad tok tredjeplassen i årets NM. 

«Lead-run» ble avgjørende

Hunter Taylor og Espen Rhode duellerer om førsteplassen.

I gullfinalen stod det mellom en av Norges yngste Drifting-utøvere og kona til regjerende verdensmester Fredric Aasbø, som vel så det har begynt å lage et navn for seg selv.

For da Espen Rhode og Hunter Taylor skulle duellere om gullet klistret Rhode seg på dørene til Taylor. Den første gjennomkjøringen var de to uadskillelige. 

Da det var Rhode sin tur til å lede kom nok den utslagsgivende delen av finalen. For tempoet som han satt var godt nok til å gi en solid luke til Taylor - til tross for at han la igjen bakfangeren nær tribuneområdet.  

Til slutt var det Rhode som stakk av med den gjeve førsteplassen, og etter kun sitt andre år i Pro 2-klassen ble han også kåret som norgesmester. 

Powered by Labrador CMS