I år slår Haas på stortrommen og sparer ingenting på utviklingen av VF23en.

Tre stoler = 2,5 millioner kroner spart — Haas-teamet viser frem økonomiknep

Selv om Formel 1 er kostbart betyr det ikke at man ikke kan være pengesmart.

Publisert

FORMEL 1: Årets sesong nærmer seg med stormskritt og i tro vinterteststil dukker det stadig opp innovasjoner på banen - og av banen.

FORMEL 1: Årets sesong nærmer seg med stormskritt og i tro vinterteststil dukker det stadig opp innovasjoner på banen - og av banen.

Til tross for at Formel 1 er en stor idrett både i form av kostnad og popularitet betyr det ikke at alt må være stort. Haas-teamet har brukt den siste tiden på å se hvilke områder de kan spare utviklingskostnader.

Svaret var å nedjustere pitveggen til å huse kun tre mann. Resultatet? 2,5 millioner kroner spart.

— Når man trenger å øke effektiviteten så ser man på alt. Men ikke bare effektiviteten, når du trenger å investere penger i utviklingen fordi vi har budsjetttaket, hvor finner man de? Skal vi ha seks folk på pitveggen, eller en kvart million dollar til oppgraderinger, spør Steiner seg selv til Racer.com.

Steiner har full tillit til teamet og føler de vet godt hva de driver med. Men nedjusteringen til mindre pitvegg er ikke helt uproblematisk.

— Hvis jeg trenger å holde meg inne så har jeg ikke noe problem med det. Jeg må ikke være der. Med tre seter kan vi dekke det vi trenger å dekke også omarrangerer vi. Det er primært for å kunne spare pengene siden vi er ved budsjetttaket, forteller han.

Haas-grepet er spennende, synes Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen.

— Det kan være lurt å tenke utenfor boksen noen ganger, og kanskje teamene ikke trenger så mange på pitmuren, og at de heller kan bruke pengene på noe smartere, utdyper Gulbrandsen.

Powered by Labrador CMS