Dennis Hauger.

Vanskelig utgangspunkt for Dennis etter at konkurrentene suste forbi på kvalifiseringen

Det er bare å kritte opp hendene og spenne sikringa for Dennis Hauger, for han må levere litt av en klatrejobb hvis det skal sankes poeng under den spanske løpshelgen i Formel 2.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 2: Sett med norske øyne ble det en nervepirrende avslutning på kvalifiseringen i forbindelse med helgens to Formel 2-løp på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spania.

På grunn av høy varme og en bane som sliter mye på dekkene valgte Hauger og Prema å gjøre kun to forsøk på kvalifiseringen og sette tidene sine mens det var rolig med trafikk ute på banen, der han avstod fra et tredje forsøk med i underkant av et kvarter igjen for heller å spare på dekkene til løpene i helgen.

På sitt siste forsøk ble det en foreløpig fjerdetid på Dennis Hauger, og det er altså slik i Formel 2 at man helst skal innenfor topp ti for å kunne ha et greit utgangspunkt for helgen. Til lørdagens sprintløp snus rekkefølgen fra kvalifiseringen blant de ti beste, slik at man starter i pole position på lørdag dersom man blir nummer ti i kvalifiseringen.

Og ettersom Hauger var tidlig ferdig med sine forsøk, så ble det neglebiting i et snaut kvarter for å se hvor mye han eventuelt ville bli skjøvet nedover på lista. Og ganske raskt kunne man se at flere konkurrenter kom bak og forbedret seg ytterligere, og med få minutter igjen lå Hauger på en tilsynelatende stabil 10. plass.

Men - det ville seg ikke. Ytterligere fire førere bak sparte seg helt til slutt og gjorde et siste forsøk og skjøv nordmannen utenfor topp ti. Det endte med en 14. tid, som innebærer 14. startposisjon både lørdag og søndag.

Jack Doohan var raskest i kvalifiseringen, foran Juri Vips med 23 tusendeler mens danske Frederik Vesti tok tredjetiden, 24 hundredeler bak Doohan.

Powered by Labrador CMS