18 år gamle Dilano van't Hoff omkom i en tragisk ulykke lørdag.
18 år gamle Dilano van't Hoff omkom i en tragisk ulykke lørdag.

Formelbil-verden preges av dødsfallet:

– Vi må gjøre noe

Martinius Stenshorne er naturligvis preget etter dødsfallet, mens Formel 1-førere ber om endringer på banen.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Motorsportverden er i sorg etter at MP Motorsport-fører Dilano van’t Hoff omkom i en tragisk ulykke under lørdagens løp i Formula Regional Europa. Ulykken skjedde etter en omstart av løpet etter en lengre periode bak sikkerhetsbilen, og sikten var svært dårlig. RPM-teamet rapporterer at deres fører Adam Fitzgerald som også var involvert i ulykken er stabil til tross for en rekke brudd.

Martinius Stenshorne som selv kjørte løpet er en av mange som har uttrykt sine kondolanser.

– Sjokkert over det som skjedde i dag. Sender mine kondolanser til Dilanos familie. Hvil i fred Dilano, skriver Stenshorne på Instagram. 

Visste ikke hva som hadde skjedd

Viaplays Aleksander Wiik kommenterte løpet, men som så mange andre visste heller ikke han om ulykken før lenge etter at løpet var ferdig. 

– Jeg kommenterte løpet da det på den nest siste runden ble en alvorlig ulykke. Dette var ikke noe som ble vist på kamera. Jeg sa at det heldigvis gikk bra da Tim Tramnitz kjørte av på toppen av Radillon. Jeg blir utrolig trist og også uvel av at det nok en gang går galt der, skriver Wiik på Twitter.

I likhet med TV-seerne visste ikke Martinius omfanget av hva som hadde skjedd før lenge etterpå. Far Martin Stenshorne forteller om en dypt preget paddock.

– Stemningen i teamet og padocken har vært dypt preget. Mange har jo god kjennskap til Diano fra årene i karting og andre formelklasser, skriver Martin Stenshorne i en tekstmelding til Parc Fermé.

En annen som var tydelig preget av hendelsen var Dennis Hauger som også kjører for MP Motorsport. Selv om de kjørte i ulike mesterskap preges naturligvis teamet av dødsfallet.

– Det er bare tragisk og sånne ting som man håper ikke skal skje. Det er jo en del av sporten at ting kan skje, men det er bare trist for hele teamet og alle innenfor motorsport, sa Hauger til Viaplay etter sprintløpet på Red Bull Ring i Østerrike.

Formel 1-førerne ber om endringer

Etter lørdagens sprintløp i Formel 1 var flere av førerne preget av hendelsen. Lance Stroll er en av de som nå ber om at det gjøres endringer på Spa-Francorchamps etter nok en ulykke på banen. 

– Dagens historie er ikke løpet. Vi mistet en ung fører på Spa i dag, og mine tanker er med han og familien hans. Det er ikke rettferdig det som skjedde, og den svingen må ses på og endres fordi vi har mistet to unge talenter på fem år, sa Stroll ifølge Autosport.

– De må gjøre noe. Vi kommer til å leke med ilden om et par uker. Igjen. Og ikke bare oss, F2-førerne, F3-førerne, alle som går gjennom den svingen hver uke, fortsatte han.

Pierre Gasly krever også en gjennomgang av hendelsen for å sørge for at det aldir gjentar seg.

Det trengs helt klart en gjennomgang av nøyaktig hva som har skjedd, og vi må sørge for at disse scenariene aldri skjer i fremtiden. Vi har mistet nok talent på denne måten, og det er selvsagt ekstremt trist, sa Gasly.

Også Dennis Hauger er usikker før også Formel 2 skal kjøre på banen i slutten av Juli.

– Det har skjedd to ganger på samme bane, samme sted. Så vi vet ikke hva som skjer mot løpet vi skal kjøre.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS