BWT kominbert med rosa dekor er etterhvert blitt et markant objekt i internasjonal motorsport, og nå kler Emil Gjerdrum på seg disse fargene når han tar steget ut i Europa denne sesongen sammen med Mercedes-teamet Mücke Motorsport.

Emil (15) får sjansen i både tysk og europeisk GT4-meterskap

Ny norsk unggutt på vei ut i Europa. Asker-gutten Emil Gjerdrum blir neste nordmann ut i internasjonal GT-racing.

Publisert Sist oppdatert

RACING: Etter mange år med både gokart og ulike standardbilserier så får Norge en ny utøver i utenlansk baneracing. Mandag ble det klart at Emil Gjerdrum har signert for tyske BWT Mücke Motorsport, som benytter seg av Mercedes AMG GT4.

Programmet hans blir to serier, både GT4 European Series og ADAC GT4 Germany. Førstnevnte har både Mads Siljehaug og Marcus Påverud tidligere kjørt, mens en tyske serien slår seg sammen med DTM Trophy og blir fast supportklasse til DTM.

–Jeg er veldig takknemlig for denne fantastiske muligheten. BWT Mücke Motorsport og Mercedes-AMG er blant de virkelig store navnene i motorsportens verden, og det er stort å få være en del av dette, sier Gjerdrum i en pressemelding.

Han møter ikke direkte uforberedt, og nå nylig har han gjort en test på Portimao. Karriereveien har vært lagt legen, og han har det siste året fått til flere tester og brukt tid på å utforske både team og bil for å gjøre seg klar til GT4-racing i utlandet. For mange er dette det første steget inn i den bilsportkategorien som huser desidert flest profesjonelle utøvere og bilfabrikanter over hele verden.

– Jeg kan nesten ikke tro at jeg skal kjøre en så rå bil med over 550 hk og toppfart over 260 km/t på alle disse kjente banene rundt om i Europa. Hovedfokuset i år er førerutvikling og bli kjent med teamet, bilen og banene, så håper jeg resultatene kommer etter hvert, sier 15-åringen.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS