Neste sesong vil F1-Academy griden ligne betraktelig mer på Formel 1-griden enn det den gjør nå.

Formel 1-teamene skal ha hver sin kvinnelige fører i F1-Academy

Neste sesong vil Formel 1s nye kvinneserie styrke båndene til nettopp Formel 1.

Publisert

RACING: F1 Academy ble startet inn mot årets sesong som en ren kvinneserie i regi av Formel 1. Mesterskapet etableres på Formel 4-nivå, og målet er å bringe kvinnelige førere opp til Formel 1 via F3 og F2.

I år kjøres F1 Academy for seg selv uten TV-sendinger, sett bort fra sesongavslutningen i Austin som kjøres sammen med Formel 1-sirkuset. Neste sesong vil derimot alle løpene kjøres under Formel 1-paraplyen, og onsdag kveld ble det også klart at det blir med sterk tilknytning til de ulike Formel 1-teamene.

Av de totalt femten førerne fordelt på de fem teamene MP Motorsport, ART Grand Prix, Carlin, Prema og Campos skal 10 førere kjøre som representanter for hvert sitt Formel 1-team med tilhørende livery på bilene. Hvilke førere som skal kjøre neste sesong og hvilke ti som skal representere de ulike teamene vil bli annonsert på et senere tidspunkt. De fem førerne som ikke får Formel 1-backing skal også støttes av bestemte samarbeidspartnere, men det er ikke avslørt hvilke aktører det vil være.

Spanske Marta Garcia leder mesterskapet før sesongens nest siste runde kjøres denne helgen på franske Paul Ricard.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS