Intens pallkamp endte i brutal rulling for Frank Tore

Den norske ekvipasjen skal være OK, men EM-eventyret endte miserabelt for helgas store overraskelse.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: På lørdagens andre etappe skulle det gå fryktelig galt for Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen. Etter å ha mistet pallplassen til Mikko Heikkilä på dagens første etappe hadde han satt opp et forrykende tempo på den andre etappen og var i ferd med å ta tilbake tredjeplassen.

Men like før mål viste TV-bildene enorme rundkast i høy hastighet, og en bil som åpenbart er å karakterisere som totalvrak. Larsen og Eriksen kom seg raskt ut av bilen og fikk gitt tommel opp til Hayden Paddon som kom bak. Men EM-eventyret er altså over, og med tanke på Larsens ellers nokså beskjedne budsjett kan dette også være slutten på sesongen for 32-åringen fra Steinberg.

Smellen føyer seg inn i rekken av norske nedturer lørdag. Ole Christian Veiby kjørte ut og havnet på taket på den første etappen, men kunne fortsette med et tidstap på under ett minutt.

Men FIA nektet Veiby å fortsette med en ødelagt frontrute, alternativt kjøre med «slalåmbrillene» som de er pålagt å ha med i bilen dersom frontruta er skadet og må fjernes, men med såpass lenge igjen av løpet valgte i stedet den norske 27-åringen å bryte et løp han ellers har slitt voldsomt i.

Saken du akkurat har lest er åpen også for de som ikke abonnerer. Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Powered by Labrador CMS