Sergio Perez.

Red Bull satte skapet på plass – slik ble årets første testdager i Formel 1 avsluttet

Seks økter er unnagjort. Fra nå av starter alvoret med én uke igjen til det store startskuddet for årets Formel 1-sesong.

Publisert

FORMEL 1: Det ble ingen nevneverdig dramatikk gjennom de to siste testpassene i Bahrain, én uke før alt alvor starter for fullt på samme baneanlegg. Mens Red Bull, Alfa Romeo og Williams holdt seg til én fører avslutningsdagen, så sjonglerte de syv andre teamene med begge av sine tilgjengelige førere.

Vi fikk noen kvalifiseringsforsøk som setter standarden på resultatlistene, men også denne dagen hadde sine jevne innslag av testing av løpsdistanse, hvilket er for å teste holdbarhet, dekkslitasje og generell kontinuitet framfor raske enkeltrunder.

Men målt i de beste tidene så viser Red Bull at de har stålkontroll når det gjelder som mest. Sergio Perez kjørte både formiddags- og ettermiddagspasset og rundet totalt 133 runder der hans bestetid ble klokket inn på 1:30,305. Det er drøye to tideler raskere enn pole position-tiden som Charles Leclerc satte i fjor, men på en annen side benyttes ikke det mykeste dekket - C5 - under løpshelgen i Bahrain.

Mercedes-fører Lewis Hamilton fulgte på drøye tre tideler bak, mens Valtteri Bottas dro opp en sterk tid fra hatten, der han med sin Alfa Romeo endte opp drøye halvsekundet bak Perez.

Viaplay-kommentator og Formel 1-ekspert Atle Gulbrandsen oppsummerer inntrykket slik etter at tre treningsdager er gjennomført.

– Red Bull er storfavoritter. Ferrari tror jeg er nest sterkest og Mercedes nummer tre. Som i fjor med andre ord. Men test er test, og vi får ikke noe endelig svar før til helgen, sier Gulbrandsen til Parc Fermé.

– Hva med positive og negative overraskelser vi eventuelt i vente?

– Aston Martin ser ganske sterke ut synes jeg, mens McLaren ser ut til å slite, slår Gulbrandsen fast.

Ønsker du å lese alle sakene hos oss, eller om så bare støtte den videre driften av Norges ledende nettavis om norsk og internasjonal bilsport? Sjekk ut våre ulike abonnementstilbud!

Årsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Bestill her!

Ukesabonnement

25,-

Det billigste enkeltkjøpet!

Bestill her!

Månedsabonnement

99,-

Under 3,50 kroner dagen!

Bestill her!

Halvårsabonnement

499,-

Under tre kroner dagen!

Bestill her!

Powered by Labrador CMS